CLOACA

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

de Maria Goos | traducerea Liliana Alexandrescu

premiera: 02.05.2012 locația: Studio UȚU Strugari durata spectacolului: 2h

Distribuția

CĂTĂLIN URSU CĂLIN STANCIU JR. VICTOR MANOVICI ADRIAN JIVAN LUMINIȚA TULGARA

Scenografia GETA MEDINSKI Muzica ADRIAN MARDAN & GABRIEL ALMAȘI Coregrafia MĂLINA ANDREI

Regia artistică MIHAELA LICHIARDOPOL

POVESTEA Patru vechi prieteni, acum la vârsta de mijloc, se reîntâlnesc într-un moment de cotitură pentru viața fiecăruia dintre ei. Nu mai sunt tineri, dar nici bătrâni încă, libertatea li se pare o noțiune din ce în ce mai relativă, opțiunile – tot mai limitate: Pieter, istoric de artă, acum funcționar, e în mijlocul unui conflict stresant cu primăria pentru niște tablouri odinioară subevaluate. Joep, politician de succes, se ascunde la Pieter de eșecul său matrimonial. Tom, avocat celebru, încearcă să-l ajute, deși își are și el propriile lui probleme cu drogurile. În sfârșit, Maarten, dramaturg, are o relație cu fiica de 18 ani a lui Joep. Patru povești, patru destine care se întrepătrund și care, între tragic și comic, pun la încercare o prietenie de-o viață. Cloaca, multipremiată și ca spectacol de teatru și ca film, a fost montată în Olanda, Argentina, Marea Britanie (la celebrul teatru Old Vic, în regia lui Kevin Spacey), Germania, Elveția, Austria și Spania. În România, piesa a fost citită în lectură publică, în 2009, în prezența autoarei.

AUTOAREA

Născută în 1956. Studii de dramaturgie la Academia de Artă Dramatică din Maastricht. Își începe cariera ca dramaturg și regizor, montându-și majoritatea textelor. Înființează și conduce Compania teatrală De Kompaan. Cunoaște succesul ca scenaristă a multipremiatelor seriale de televiziune Pleidooi (1991-1994) și Oud Geld (1995-1997). Pentru scenă scire piesele: Familie Avenier (1999), Smoeder (2004), DeGeschiedenis van de Familie Avenier (2007-2008). De-a lungul carierei, Maria Goos a primit cele mai importante distincții atât pentru scenarii (Lira Script Award, 2001 și DeGouden Ganzenveer, 2005), cât și pentru piesele sale de teatru. În 2008, i-a fost decernat prestigiosul Edmund Hustinxprijs, premiu acordat bianual unui dramaturg flamand ori olandez. (din Dramaturgi olandezi de astăzi, Fundația Culturală „Camil Petrescu”, 2010)

Teatrul Național urează spectatorilor săi „Bine ați revenit la teatru!”. Așa cum v-am convins de atâtea ori până acum, suntem alături de dumneavoastră pe întreaga durată a participării la spectacole. Așadar, pentru a vă putea bucura de o experiență frumoasă în condiții de siguranță, vă rugăm să citiți și să respectați cu strictețe Regulamentul spectatorului, după cum urmează:

REGULAMENTUL SPECTATORULUI PRIVIND MĂSURILE DE PREVENIRE A INFECTĂRII CU NOUL CORONAVIRUS ȘI PENTRU ASIGURAREA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ

Prezentul regulament a fost întocmit în baza Ordinului nr. 2.941/1.120/2020 privind aprobarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Art. 1 La achiziționarea biletelor, spectatorii vor lăsa date de contact (nume, număr de telefon și adresă de e-mail). Măsura se aplică atât pentru biletele achiziționate online, cât și pentru biletele achiziționate la Agențiile de bilete. Aceste informații vor fi utilizate exclusiv în cazul în care se descoperă ulterior existența unei persoane depistate pozitiv cu COVID – 19, în vederea anchetei epidemiologice.

Art. 2 Pentru evitarea răspândirii coronavirusului, se recomandă achiziționarea biletelor cu cardul sau cu telefonul.

Art. 3 Scaunele spectatorilor vor fi amplasate la o distanță de 2m unul de celălalt, cu excepția celor destinate familiilor sau a grupurilor familiale de maxim 3 persoane, în condiția în care se solicită acest lucru la achiziționarea biletelor. Această configurație este posibilă doar pentru biletele achiziționate la Agențiile de bilete, nu și online.

Art. 4 Se recomandă insistent ca persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) să nu participe la spectacol și să solicite modificarea sau anularea biletului la Agenția de bilete a TNTm (tel. 0256.201.117), cu cel puțin două ore înainte de începerea spectacolului.

Art. 5 Accesul în spațiul de spectacol va începe cu o oră înainte de începerea reprezentației și se va face gradual, cu respectarea distanțării de minim 1,5 m.

Art. 6 Accesul spectatorilor în spațiul destinat publicului este permis doar după triajul observațional, prin măsurarea temperaturii cu termometru noncontact.

Art. 7 Obligativitatea purtării măștii de protecție se aplică de la intrarea în spațiul de spectacol, pe toată durata evenimentului, până la părăsirea spațiului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.

Art. 8 Se recomandă dezinfectarea mâinilor cu substanțele puse la dispoziție.

Art. 9 Se recomandă ca accesul în spaţiu să fie făcut cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m și cu respectarea marcajelor amplasate.

Art. 10 Se vor respecta fluxurile de intrare/ieşire, stabilite în vederea menţinerii distanţei fizice.

Art. 11 Se interzice consumul de mâncare şi băutură în spațiul destinat spectacolului, cu excepția băuturilor nealcoolice ambalate în recipiente individuale, cu capac sau a mâncării ambalate individual, sigilată, conform normelor în vigoare.

Teatrul Național vă dorește o experiență minunată la spectacolele sale!